Telefoontoestellen

Wat is een DECT toestel?

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. We waren bijna vergeten dat normale huistelefoons nog bestonden. Kiest u echter voor het gemak van een vaste lijn, dan wilt u niet mee aan een koord gebonden zijn. Als gevolg hiervan geven veel mensen de voorkeur aan draadloze telefoons voor thuis. Ze kiezen voor een zogenaamd DECT-toestel. Maar wat is zo’n DECT-toestel eigenlijk? En wat zijn de voordelen?

De voor- en nadelen van een DECT-telefoon

DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunication. Een DECT-telefoon bestaat uit een basisstation en een draadloze handset. Dankzij deze draadloze technologie zit u niet vast aan snoeren. Het basisstation fungeert als een soort lokale zendmast met een maximalreikwijdte van 30-50 binnenshuis en 300 meter buitenshuis. Ondanks dat het draadloze technologie is, hebben DET telefoons nog steeds een beperkt bereikt. U kunt dit echter uitbreiden met repeaters.

Een ander voordeel van DECT-telefoons is dat ze moeilijker af te luisteren zijn dan analoge draadloze telefoons. De DECT standaard gebruikt allerlei authenticatie- en encryptietechnieken om het belverkeer te beveiligen. Dit is niet alleen belangrijk voor uw privacy, maar het is ook best vervelend om andere gesprekken door je eigen gesprek te horen.

Dit brengt ons gelijk bij een ander voordeel van een DECT-telefoon: uitstekende geluidskwaliteit. Zo zijn DECT-telefoons nauwelijks gevoelig voor storing of storing van uw wifi netwerk. DECT technologie is eenvoudig en voordelig. Zo is het heel eenvoudig om extra handsets aan het netwerk toe te voegen, zodat u er op meerdere verdiepingen makkelijke toegang toe heeft. DECT-telefoons zijn verkrijgbaar met verschillende functies; U kunt bijvoorbeeld een antwoordapparaat en nummerherkenning kiezen. De meeste modellen hebben ten minste één deelbaar telefoonboek, doorverbinden en conference call. Ook kunt u kiezen voor een DECT-telefoon met Bluetooth.

Een nadeel van een draadloze telefoon ten opzichte van vast toestel is dat u de telefoon moet opladen. Aangezien we allemaal een mobiele telefoon hebben, vergeten veel mensen om de telefoon na het bellen terug te zetten in het basisstation. En dat moet ook wel: want ook als de stand-by meestal vrij lang duurt, moet u de DECT-telefoon toch regelmatig terugzetten in het basisstation.

Zijn DECT-toestellen veilig?

De draadloze telefoon maakt verbinding met het basisstation. Omdat het een draadloze verbinding is, wordt het signaal via de ether verzonden. Omdat het basisstation de locatie van de handset niet kent, worst het signaal als het ware uitgezonden. Dit signaal is echter te sterk om van een aanzienlijke afstand te worden ontvangen. Dit betekent dat het signaal ook door anderen kan worden ontvangen. Maar, zoals we hierboven ook al beschreven, zijn DECT-telefoons zeer moeilijk om af te luisteren. Zeker als je ze vergelijkt met een draadloze analoge telefoon.

Oproepbeveiliging is echter niet het enige waar veel mensen aan denken als we het hebben over DECT-telefoonbeveiliging. Er zijn ook mensen die bang zijn voor de mogelijke negatieve gevolgen van straling, of liever; in termen van overdracht. Om de zendcapaciteit te beperken, hebben veel telefoons een eco-mode. Deze mode werkt door de zendcapaciteit te beperken wanneer de telefoon zich in de buurt van het basisstation. Bijkomend voordeel is dat de telefoon hiermee minder stroom verbruikt. Houd er echter rekening mee dat wanneer deze eco-modus is ingeschakeld, de transmissiecapaciteit van de apparaten beperkt zal zijn. En dit betekent dat het bereik van de beste DECT-telefoons kleiner wordt.

DECT-telefoon kopen

Een DECT telefoon kopen doe je natuurlijk pas nadat je voor jezelf op een rijtje hebt gezet welke functionaliteiten absoluut niet mogen ontbreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ingebouwd antwoordapparaat, nummerherkenning, hands free-bellen of grotere toetsen. Daarnaast moet u, voordat u tot een aanschaf overgaat, bepalen hoeveel handsets u nodig heeft. Het aanschaffen van meerdere handsets is bijvoorbeeld de moeite waard op een groot kantoor. Hieronder vindt u alle DECT-telefoons die wij te bieden hebben.